CENTRALE DE SERVICES À DOMICILE (CSD BRUXELLES)

Adresse: Sint-Bernardusstraat 43 1060 SINT-GILLIS

Téléphone: 02/537.98.66

Site Web: http://www.csdbxl.be

E-Mail: info@csdbxl.be

A propos:

Dienst die er, met toestemming van de arts, voor zorgt dat ouderen, zieken, personen die een ongeval hebben gehad of autonomie verliezen in hun leefomgeving kunnen blijven wonen:

COORDINATIE: geïntegreerde en globale tenlasteneming van individuele dossiers via een systeem van operationele coördinatie (sociale enquête, coördinatievergadering, ondersteuning, evaluatie)

THUISZORG:
– levering van maaltijden aan huis ook tijdens het weekend en op feestdagen (keuze tussen verschillende menu’s, zoutloze maaltijden, gemalen voedsel, in stukjes gesneden maaltijd, enz.)
– personenalarmsysteem BIP CSD
– thuisverpleging volgens Riziv-nomenclatuur: injecties, verbanden, medisch toilet, toedienen van medicijnen, palliatieve zorg, enz.
– kinesitherapie, logopedie, opticien, tandarts
– pedicure, kapper
– advies van ergotherapeut over de aanpassing van de woning
– vroedvrouw: begeleiding van moeders en hun baby na het ziekenhuisontslag
– nachtzorg: verpleging en verzorging van ouderen op aanvraag of op regelmatige basis
– thuishospitalisatie

CENTRE DE SERVICES ET D’AIDE À DOMICILE – CSÀD:
– gezins- en bejaardenhulp: begeleiding bij de dagelijkse handelingen (strijken, wassen, afwassen, hulp bij het schoonmaken, hulp bij het bereiden van maaltijden, boodschappen doen, niet-medisch toilet, administratieve hulp, enz.)
– schoonmaakhulp: gewoon onderhoud van de woning, strijken, wassen door poetshulpen

SOCIALE DIENST: begeleiding en administratieve hulp
PETITS LOUS: thuisoppas zieke kinderen tot 12 jaar

Précision sur les bénéficiaires: Personnes en perte d'autonomie, chronique ou temporaire résidant à Bruxelles : personnes âgées, malades, handicapées, accidentées, femmes enceintes ou ayant accouché, parents ayant un enfant malade, etc.

Permanence:

24 uur per dag