Colloquium “Welke vooruitgang voor psychologische overgangszorg 16-23 jaar?”

De nieuwe Franstalige universitaire leerstoel “Transitional Psychiatry in a World in Transition”, gesteund door het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, organiseert in samenwerking met het Erasmusziekenhuis, het Universitair Ziekenhuis Brugmann en de Dienst Geestelijke Gezondheidszorg van de ULB een colloquium om de vorderingen in het vakgebied te bespreken.

Dankzij de 600.000 euro die het Julie Renson Fonds, het Koningin Fabiolafonds en de Koning Boudewijnstichting voor een periode van vier jaar voor deze nieuwe leerstoel uittrokken, wil de academische structuur snel interdisciplinaire onderzoeksprojecten opzetten met als doel de resultaten naar het veld te transponeren, maar ook onderwijs en kennisdeling rond transitiepsychiatrie opzetten. Een gebied op het kruispunt van kinder- en volwassenenpsychiatrie; een vernieuwende aanpak zowel qua vorm als inhoud.

Wanneer ?

Het symposium, dat oorspronkelijk gepland was voor 7 mei, zal nu plaatsvinden op 3 september 2021 van 9.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Route de Lennik, 808 – 1070 Brussel
Erasmus Campus – Gebouw W

Info

→ Lees het artikel Geestelijke gezondheid: naar een betere overgang van tieners naar volwassenheid