Velouté met mango, passievrucht en kokos

Een dessert vol zonneschijn en vitamines!
Een mindere dag? Moe en lusteloos? Fred zorgt voor wat zon en vitamines in uw dessert met mango en passievrucht: caroteen, vitamine C, mineralen, vezels… en vooral volop smaak en aroma’s. Het zure van de passievrucht wordt getemperd door wat suiker. Een festijn voor alle papillen, ook de meest delicate (en veeleisende), en geschikt voor chronisch ontstoken magen.

Fred baseert zich op een recept van magazine ‘Saveurs’. De bereiding is supereenvoudig en makkelijk te realiseren met 4 handen.

Voor 4 personen:

  • 1 of twee grote rijpe mango’s
  • 3 passievruchten
  • 1 soeplepel blonde rietsuiker
  • 20 g geraspte kokos
  • 15 cl kokosroom
  • Suiker

Snij de passievruchten middendoor. Vraag uw kind om ze goed uit te lepelen. Het sap en het vruchtvlees gaan in een steelpannetje.
Voeg 1 soeplepel rietsuiker toe en laat niet langer dan 2-3 minuten opborrelen tot de suiker smelt (de lichtjes gekaramelliseerde suiker en de natuurlijke pectine van de vruchten
zorgen voor een heerlijke coulis met een geleiachtige textuur). Volledig laten afkoelen.

Bak de geraspte kokos droog tot lichtjes goudbruin.

Klop de kokosroom op met wat witte suiker (zoals slagroom) en zet in de koelkast om op te stijven.

Vraag uw kind om de mango te schillen met een dunschiller.

Snij het vruchtvlees in blokjes en doe in een blender om te mixen. Doe deze puree in een slakom en vermeng met de coulis.

Verdeel over kleine glaasjes.

Giet een beetje kokosroom over elk glaasje en werk af met de gegrilde kokos.