Mentale gezondheidszorg

De geestelijke gezondheid is een essentieel element van de gezondheid. Ze uit zich in een evenwicht tussen de verschillende levensdomeinen: sociaal, fysisch, economisch, emotioneel en mentaal. Ze helpt ons om te handelen, onze levensprojecten te verwezenlijken, om te gaan met problemen en bij te dragen aan het collectief. Ze wordt beïnvloed door verschillende factoren (leefomstandigheden, gemeenschappelijke waarden, persoonlijk en professionele situatie…) die het evenwicht kunnen verstoren op bepaalde momenten van ons leven.

Hier vindt u basisinformatie over de aanpak van tijdelijke of blijvende psychische problemen bij jongeren. U vindt er ook informatie over de verschillende hulp- en zorgcentra in het Brussels Gewest.

  • PsyBru: Psychologische zorg in het Brussels gewest, dicht bij jou in de buurt
  • Bru-Stars: Netwerk ontwikkeld en ingevoerd om het aanbod van mentale gezondheidzorg voor kinderen, jongeren, jongvolwassenen en hun omgeving te ondersteunen, te structureren en uit te bouwen.
  • Psy 107/ Psy 0-18: De hervorming van de mentale gezondheidzorg betreffen kinderen en jongeren.
  • Brusselse ziekenhuizen: De lijst met de psychiatrische ziekenhuizen die over een pediatrische afdeling beschikken en de gespecialiseerde psychiatrische voorzieningen.
  • Al onze artikelen over geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren:
    Elke maand verschijnen er iets minder dan tien artikelen op onze website. Sommige daarvan gaan over de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren.