Wie zijn wij ?

Hospichild.be

Informatie en hulpmiddelen rond het gehospitaliseerde kind in het Brussels Gewest

Hospichild, opgericht in 2007, is geen ziekenhuis maar een platform om ouders die geconfronteerd worden met de ziekte en ziekenhuisopname van hun kind van 0 tot 16 jaar te informeren en begeleiden.

 

Hospichild is dus een informatieve, niet-medische website rond de ziekenhuisopname van het kind, die handelt over de administratieve, economische, schoolse aspecten en over de tewerkstelling van de ouders, de Brusselse pediatrische diensten, de hulpverenigingen enz.

Hospichild is ook een ruim netwerk van professionals uit de wereld van de kindergeneeskunde, die hun knowhow, ideeën en ervaring aanbrengen.
Hospichild geeft maandelijks een professionele pediatrische newsletter uit: Hospinews (agenda, initiateven, aankondigingen, focusartikel)

Team

Emmanuelle Van Besien is de coördinator van het Hospichild-project sinds 2006.

 

Sofia Douieb, aangeworven in maart 2018, is de adjunct-coördinator.

Hospichild in cijfers

Hospichild, dat is:

 

IMPRESSUM

Tekst, foto’s, lay-out en webdevelopment

Emmanuelle Van Besien – teksten en foto’s
Sofia Douieb – teksten en foto’s
Sandra Smets – teksten
Jan Jacobs – vertalingen et copywriting
Véronique Guebelle – webdesign
Marc Lumer – webdesign en illustraties
Clé2web sprl – web development

Content management

De website is ontwikkeld met het CMS WordPress, gratis, vrij en open source. De software is geschreven in PHP op basis van een MySQL database.

Onderhoud

vzw CDCS-CMDC (Emmanuelle Van Besien, Sofia Douieb) / server van Cle2web bvba

Bent u de maker van een van de foto’s en staat uw naam niet vermeld, neem dan contact met ons op om dit recht te zetten. Dank u.

Een woord van dank aan allen die een bijdrage leverden om van Hospichild een project te maken ten dienste van de ouders, de naasten, de professionals, de studenten en iedereen die te maken krijgt met een ziek en gehospitaliseerd kind in het Brussels Gewest.