Bednet lanceert een jongerenwebsite

De bestaande website van Bednet is vooral opgevat als informatieplatform voor ouders en leerkrachten. Hoog tijd om de jongeren een eigen webstek te geven, vonden ze bij de organisatie. Vandaag staat https://www.bednet.be/jongeren/ online.

Bednet biedt zieke kinderen (70% zit in het secundair onderwijs) de kans om van thuis uit les te volgen. Op haar nieuwejongerenwebsite wil de organisatie informatie en getuigenissen over de werking centraliseren. De doelgroep zijn jongeren tussen 11 en 18 jaar die zich willen informeren over Bednet voor zichzelf, een vriend, voor een schoolopdracht of voor het opzetten van een fondsenwervingsactie.

Het gloenieuwe informatieplatform sluit beter aan bij de leefwereld van de Bednetters. In een mobile friendly en interactieve omgeving vinden ze informatie en herkenbare, inspirerende verhalen van leeftijdsgenoten met aangepaste visuals, tone of voice en links naar sociale media. Het is us een website voor en door jongeren. Zij werden nauw betrokken bij de creatie van de site en het aanleveren van de content.

Via een zoekfilter kunnen jongeren stories lezen van (ex-)Bednetters of actievoerders, grasduinen door wist je datjes, het nieuws bij Bednet lezen of meer weten over lopende acties voor Bednet.

In de navigatiebalk komen ze ook te weten hoe ze Bednet kunnen steunen, wat Bednet doet en hun story delen (met tips & tricks). De website kijkt voortdurend uit naar nieuwe getuigenissen van jongeren. Wie zijn verhaal deelt maakt kans om met de klas een open training van de Rode Duivels bij te wonen.