Centre Hospitalier Jean Titeca vzw

Psychiatrische instelling

Contact

Adres: Luzernestraat 11 – 1030 Schaarbeek
Telefoon: 02/735.01.60
Website: http://www.chjt.be
Email: info@chjt.be


Over

Het ‘Centre Hospitalier Jean Titeca’ vangt volwassenen en jongeren op, voornamelijk met een forensisch statuut, en ook patiënten met ernstige gedrags- of agressiestoornissen. Twee intensieve behandelingsunits ‘Karibu’ en ‘Kallima’ richten zich tot jongens van 12 jaar (bij voorkeur 14 jaar) tot 18 jaar. Deze worden vooral opgevangen op basis van een gerechtelijk mandaat van de Jeugdrechtbank.

> Bekijk een (FR) video met de voorstelling van de voorziening


Beschikbare diensten

Dienst jongeren en volwassenen (functie 4), mobiele teams (functie 2), consultaties (functie 1), banhandeling (functie 1).


Spoeddienst

Tel Spoeddienst

02/735 01 60 - 0492/72 13 19


Neonatologie

Soort dienst

N*


Informatie voor de ouders

Toegankelijkheid

Met de wagen

Met de wagen

• Sla rechtsaf aan het einde van de autosnelweg Luik-Brussel.
• Sla na 200 meter (aan het Meiserplein) af naar links op de Leuvensesteenweg, richting Brussel.
• Neem na 800 meter de eerste rechts (Lambiottestraat), dan weer de eerste rechts. U bent nu in de Luzernestraat.


Met het openbaar vervoer

Met het openbaar vervoer

• Tram: 25 en 62 – Halte Meiser; 7 – Meiser
• Bus: 63 – Meiser ; 29 – Radium; 64 en 65 – Vaderland; 64 en 61- Dailly; 318,351 en 358 (De Lijn) – Dailly; 28 – Brabançonne
• Trein: Station Meiser – S4: Vilvoorde-Schuman-Aalst; S5: Mechelen-Geraardsbergen; S9: Leuven-Braine-l’Alleud; S7: Mechelen-Vilvoorde-Merode-Halle; Van het Noordstation: tram 25 ‘Station Boondaal’ Halte Meiser; Van het Centraal Station: bus 29 ‘Hof ten Berg’ halte Radium; Van het Station Schuman: bus 64 ‘Machelen’ halte Dailly.


Parking

Opgelet! Blauwe zone: parkeerschijf verplicht voor 2 uur parkeren.


Dienst pediatrie

Diensten op de kamer

Ziekenhuisdiensten

Sociale dienst

Algemene telefoon

02/735 01 60


Email

clemence.bechet@chjt.be


Dienst patiëntenfacturatie

Tel

02/738 09 43


Email

nadine.massillon@chjt.be


Culturele bemiddeling

Tel

0800/99 091


Email

malek.amrouni@chjt.be


Bemiddelingsdienst

Tel

0800/99 091


Email

plainte@mediatio.be


School in het ziekenhuis

De ‘Ecole Robert Dubois’ verstrekt via een antenne in het CHJT onderwijs van het type 5, individueel of in kleine groepjes. De leerkrachten brengen de leerlingen terug op hun schoolse niveau, bereiden voor op en begeleiden bij specifieke taken (zoals CEB of CE1D) en/of het ontdekken van nieuwe onderwijshorizonten…

De schoolse activiteiten en de activiteiten in samenwerking met het zorgteam beogen een hoger welzijn voor de jongere, een vlotte terugkeer naar school of werk en bouwen verder op het therapeutische proces.

Financiële Info

Voorschotten en tarieven

Verantwoordelijke boekhouding en patiëntenadministratie: Nadine Massillon 02/738 09 43


Geschillendienst

Verantwoordelijke boekhouding en patiëntenadministratie: Nadine Massillon 02/738 09 43


Kinderpsychiatrie

Binnen het Centre hospitalier Jean Titeca richten twee units zich specifiek op jongens van 12 tot 18 jaar (bij voorkeur van 14 tot 18 jaar), die worden opgevangen op basis van een gerechtelijk mandaat van de Jeugdrechtbank.

De diensten Karibu en Kallima bevinden zich op het raakvlak van de Jeugdzorg, Justitie en Gezondheid. Ze bieden intensieve medisch-psychologische en maatschappelijk-opvoedkundige bijstand aan jongeren met ernstige psychologische of gedragsstoornissen.

Karibu is als intensieve opname- en behandelingsunit gespecialiseerd in de opvang van minderjarigen met ernstige psychiatrische en gedragsstoornissen. De unit beschikt over bedden voor intensieve behandeling en K-bedden. Hier vinden vooral observaties plaats.

Kallima is als intensieve behandelings- en empowermentunit gespecialiseerd in de opvang van minderjarigen waarvan de psychiatrische en gedragsstoornissen zich stabiliseren. De unit onderschrijft een project gericht op empowerment en beschikt over bedden voor intensieve behandeling en K-bedden.

Het zorgaanbod focust op de therapeutische en maatschappelijk-opvoedkundige perspectieven en integreert de lopende juridische processen.

Een individueel therapeutisch project wordt vanuit een multisystemische benadering uitgewerkt met de jongere, zijn familiaal en sociaal netwerk (school, hulp in open omgeving, behandelende arts, andere diensten,…), en in overleg met de volmachtgever en de betrokken professionals (Tribunaal, Dienst Juridische Bescherming, advocaat, arts, psycholoog…).

Psychiaters:

Karibu: Dr. Bruno Piccinin en Dr. Catherine Cescutti

KInderpsychiaters:

Kallima: Dr. Bruno Piccinin en Dr. Ghizlène Skalli

Contact

Karibu en Kallima: M. Etienne Joiret: etienne.joiret@chjt.be

Opname

Mevrouw Corinne Josson: admissions.adolescents@chjt.be
Op weekdagen van 9u00 tot 17u00 op het nummer 02/735 01 60 of 0492/72 13 19
Na 17u00 en in het weekend: 02/735 01 60