La Ramée (Epsylon )

Psychiatrische instelling

Contact

Adres: Boetendaellaan 34 - 1180 Ukkel
Telefoon: 02/ 431 76 00
Website: https://www.epsylon.be/index.php/hospitalisations/la-ramee/la-ramee-unite-2
Email: info.laramee@epsylon.be


Over

De Clinique La Ramée vangt volwassenen en adolescenten op die worden opgenomen in de algemene psychiatrie voor een kort of middellang verblijf.


Beschikbare diensten

Eenheid 2 voor adolescenten met eetstoornissen, psychiatrische opnamedienst K (adolescenten en jongvolwassenen)


Spoeddienst

Neonatologie

Informatie voor de ouders

Toegankelijkheid

Met de wagen

Bekijk de toegangskaart


Met het openbaar vervoer

Bekijk de toegangskaart


Parking

Bekijk de toegangskaart


Dienst pediatrie

Diensten op de kamer

Ziekenhuisdiensten

School in het ziekenhuis

Voor schoolgaande jongeren organiseert l’École Escale elke dag van het schooljaar individuele en groepslessen. Ze vinden plaats in de lokalen van het Lycée Thérapeutique. Dat laatste wordt beschouwd als een dagziekenhuis vooradolescenten en combineert een psychiatrische behandeling met school. Dit programma is gericht op jongeren met psychische problemen (depressie, existentiële crises, eetstoornissen, angststoornissen, schoolangst, psychoses, enz.) die de maatschappelijke integratie en het  schoolbezoek moeilijk maken.

Financiële Info

Kinderpsychiatrie

Een spoedopname is mogelijk vanuit de spoedgevallenafdeling van een algemeen ziekenhuis of op verzoek van de behandelend arts. De patiënt wordt dan binnen een paar uur opgenomen, afhankelijk van de beschikbare plaatsen.

Eenheid 2 van de Clinique La Ramée (Epsylon)

Eenheid 2 van de Clinique La Ramée is een open dienst waar enerzijds alle aanvragen voor algemene psychiatrie aan bod komen, en die anderzijds over twee specifieke therapeutische projecten beschikt.

Gespecialiseerd centrum voor eetstoornissen

Er zijn drie leeftijdsgroepen: jongeren (onder de 20), J+ (20-25) en volwassenen (boven de 25).

Het centrum voor eetstoornissen is gespecialiseerd in de behandeling van eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis). Patiënten die in Eenheid 2 worden behandeld voor eetstoornissen vormen de helft van alle patiënten.

Algemene psychiatrie

De afdeling vangt ook alle jongeren met algemene jeugdpsychiatrieproblemen op (stemmingsstoornissen, depressie bij adolescenten, schoolangst, obsessies, zelfmoordpogingen, zelfverminking, kortdurende psychotische stoornissen en ook eetstoornissen). J+

De afdeling behandelt alle algemene psychiatrische aanvragen voor patiënten tussen adolescentie en volwassenheid.

Activiteiten

De dagen verlopen doorgaans volgens het programma dat samen met de arts is opgesteld, afhankelijk van de behandeling: medische afspraken, psychologische consultaties, gespreksgroepen, enz.