“MélanCovid”, een webdocu over de ervaringen van jongeren in Covidtijd

Sinds maart 2020 heeft ons leven een totaal andere wending genomen door de beperkingen en de vele veranderingen in verband met de COVID-19-crisis, waarbij jongeren specifiek door getroffen zijn. Wat is het effect op jongeren? Deze vraag wordt beantwoord in de nieuwe webdocumentaire “MélanCovid”, die jongeren tussen 12 en 25 jaar de kans geeft te getuigen en gehoord te worden.

Onder begeleiding van cameramannen en animatoren van het Atelier de Production Camera-etc hebben 26 jongeren tussen 12 en 25 jaar thematische interviews afgenomen en hun gevoelens over de gevolgen van de gezondheidscrisis gedeeld.

Negen verschillende thema’s

“Ik denk dat ik mezelf hierdoor beter heb leren kennen en heb ingezien dat ik over een vrij groot vermogen tot veerkracht beschik”, getuigde een deelneemster toen het thema van zelfredzaamheid werd besproken.

Beginnend met de komst van COVID-19 en verder met de impact ervan op het relationele, emotionele en familiale leven van de jongeren, alsook de gevolgen ervan op hun relatie met zichzelf en op psychologisch vlak, is de webdocumentaire opgedeeld in 9 thematische afleveringen die bekeken kunnen worden op het Vimeo-platform van Camera-etc. De video’s zijn bondig en de getuigenissen zijn gemengd met animatie om de opmerkingen van de deelnemers beter te illustreren en de inhoud ludieker te maken.

“MélanCovid” is een project van Camera-etc, in samenwerking met AMO Reliance en met de steun van het Koningin Mathildefonds.

 

LEES OOK :