Infoavond : Autisme en eetproblemen

Welke eetproblemen komen voor bij mensen met autisme en hoe pak je ze aan? Deze infoavond is een initiatief van Gezin en Handicap i.s.m. Gemeente Beveren. Je spreker: Thomas Fondelli, psycholoog, auteur van het boek ‘Autisme en voedingsproblemen’ en deskundige op dit gebied, o.m. verbonden aan het Zeepreventorium.

Eten is voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend. We doen het verschillende keren per dag zonder erbij na te denken. Bovendien genieten we er vaak ook van.

Bij je kind met autisme ligt dat soms helemaal anders. Eten kan een ware opdracht zijn, een parcours bezaaid met struikelblokken en andere hindernissen die het moet overwinnen. Heel wat kinderen met een autisme vertonen haperend eetgedrag. Over- en ondergevoeligheden voor voedselprikkels, zoals geur, smaak en textuur, kan leiden tot  selectiviteit of kieskeurigheid omtrent het voedsel dat ze aanvaarden. Een verstoord honger- en verzadigingsgevoel kan moeilijkheden opleveren om op regelmatige tijdstippen te eten,…
Kinderen met autisme behoren vaak tot de “moeilijke etertjes”, wat het een hele uitdaging maakt voor ouders om hun eetgedrag te stimuleren zonder telkens weer in een tafelstrijd terecht te komen.

Op deze infoavond bieden we je een kader aan dat inzicht wil geven in hoe eetproblemen ontstaan bij je kind met autisme en waarom deze problemen zo hardnekkig zijn. We reiken je ook tal van handvatten aan om je kind te ondersteunen in het leren eten.

Wanneer?

Donderdag 21 oktober 2021 van 19u30 tot 22u15

Waar?

Nieuw Gemeentehuis (raadzaal)
Gravenplein 8
9120 Beveren

Ingrijving

https://www.gezinenhandicap.be/event/autisme-en-eetproblemen-2/