Delta Ziekenhuis (Chirec)

Contact

Adres: Triomflaan 201 - 1160 Brussel
Telefoon: 02/ 434 81 11
Website: http://chirec.be/nl/contact/del-hopital-delta/


Over

Delta Ziekenhuis Chirec werd officieel geopend in december 2017 en bundelt de vroegere sites van Edith Cavell en Leopoldpark. Het is een privaat buurtziekenhuis dat deel uitmaakt van de Chirec-groep.


Beschikbare diensten

Pediatrische Spoedgevallen, dienst Pediatrie, Materniteit, intensieve en niet-intensieve Neonatologie, slaapunit, pediatrisch dispensarium (snelle consultaties zonder nood om via de Spoedgevallen te gaan), gespecialiseerde consultaties.


Spoeddienst

Tel Spoeddienst

02/ 434 88 00


Tel Opname

02 434 80 20


Routebeschrijving
http://chirec.be/nl/contact/del-hopital-delta/

Materniteit

De materniteit bevindt zich op de 2e verdieping van het ziekenhuis, binnen de Moeder-Kind cluster in vleugel B en G voor de eenheden van de materniteit en in vleugel H voor het verloskwartier. Monitoring en preoperatieve consultaties: 02/434 82 86

  • Prenatale consultaties: 02/434 81 12
  • MIC (Maternal Intensive Care): 02/434 82 86
  • Verloskwartier: 02/434 82 73
  • Eenheid Hoogrisicozwangerschap 2H: 02/434 82 70
  • Eenheid materniteit post partum 2B: 02/434 82 11
  • Eenheid materniteit post partum 2G: 02/434 82 61
  • Postnatale consultaties: 02/434 17 50
  • Consultaties Ontmoetingsmomenten : 02/434 81 12
  • Contact opname : admission.delta@chirec.be

Kenmerken van de dienst

U kunt kennismaken met de dienst tijdens de wekelijkse groepsontmoetingen met de vroedvrouwen. Anesthesisten en kinesitherapeuten geven infosessies over de aanpak van pijn. Er zijn ook infoavonden rond borstvoeding en ontmoetingsmomenten met de kinderartsen.

Consultaties Ontmoetingsmomenten

Vroedvrouwen organiseren ontmoetingsmomenten van een uur in een gezellige ruimte. Ze luisteren naar u en bieden informatie tijdens individuele gesprekken. Ze bespreken eveneens de zwangerschap, de bevalling, de terugkeer naar huis, eventuele problemen, vorige bevallingen, enz.

Prenatale consultaties

De vroedvrouw werkt samen met de gynaecoloog van uw keuze. Ze begeleidt uw zwangerschap op medisch vlak en op het vlak van de voorbereiding op de geboorte. Ze informeert en adviseert u.

Consultaties voor rokers

De consultatie wordt verstrekt door een vroedvrouw om rokers die zich vragen stellen omtrent hun rookgedrag tijdens de zwangerschap, op een welwillende manier duidelijke informatie te geven.

Ontslag uit de materniteit

U vindt aanbevelingen en adviezen in de brochure die uitgegeven is door de Materniteit Edith Cavell.

Voor vragen en noden kunt u een beroep doen op de vroedvrouwen aan huis en de borstvoedingsconsulente die verbonden zijn aan het ziekenhuis Edith Cavell, site Delta. Thuiszorg moet aangevraagd worden via de vroedvrouwen en verpleegkundigen die u in de materniteit verzorgen.

Infrastructuur van de dienst

Het architecturale ontwerp van het recent gebouwde Delta-ziekenhuis is gebaseerd op de algemene functionaliteit van het gebouw. De Moeder-Kind cluster omvat de intensieve en niet-intensieve neonatologie, de afdeling Hoogrisicozwangerschappen (Maternal Intensive Care), de verloskamers, de operatiezaal voor keizersnedes en de eenheden Materniteit. Er werd bijzondere aandacht besteed aan geluidsisolatie, daglicht, verlichting en temperatuurcontrole. De verloskamer beantwoordt aan de aanbevelingen van het Initiatief Babyvriendelijk Ziekenhuis.

Bezoek

Het zorgteam dringt aan op de correcte naleving van de bezoekuren, voor de gezondheid van de baby’s en van de mama’s. Broers en zussen en de partner zijn toegelaten tussen 15 en 20 uur. In een privé-kamer, is de partner welkom op ieder moment, dag en nacht. Indien u een tweepersoonskamer koos, dient de partner de kamer voor 20u ten laatste te verlaten.

Ziekenhuislabels

Het ziekenhuis heeft het kwaliteitslabel Babyvriendelijk Ziekenhuis.

Publicaties

Moeder/Kind Cluster Materniteit Edith Cavell –site Delta

Neonatologie

Soort dienst

N* en NIC


Tel Dienst

02/ 434 82 03


Diensthoofd

Dr Dominique GROSSMAN


Eigenschappen van de dienst

De dienst voor neonatologie is een geaccrediteerd centrum voor intensieve neonatale zorg en de ziekenhuizen van Braine-l’Alleud en van Sint-Anna Sint-Remi verwijzen hiernaar door. Te vroeg geboren baby’s (ongeacht de zwangerschapsduur) en zieke borelingen worden er opgevangen. De algemene neonatale chirurgie wordt verzekerd door een gespecialiseerd team.

Er is een multidisciplinaire opvang. Door de ontwikkelingszorg (NIDCAP) krijgt het kind een opvang op maat en heeft het minder last van stress. Dit komt zijn welzijn en ontwikkeling ten goede. Men erkent hierbij de eigenheid van elke baby, in elke ontwikkelingsfase en gebaseerd op gezamenlijke observatie en het aanvoelen van de ouders. Delta is een erkend ‘babyvriendelijk ziekenhuis’.

Binnen de dienst wordt psychologische begeleiding voorzien, als aanvulling bij de toegediende medische zorgen aan de gehospitaliseerde boreling. Ouders die ontredderd zijn door de vroegtijdige geboorte of de bijhorende complicaties kunnen terecht in de praatruimte. Ze worden begeleid door deze moeilijke periode die hen persoonlijk en hun relatie onder druk zet. Tegelijk worden ze geholpen om rustiger met hun boreling om te gaan.

De integratie van psychologen in het zorgteam wijst op het belang van een gezamenlijke benadering van kind en ouders – op somatisch en psychisch gebied – om het nieuwe gezin optimaal op weg te helpen.

Na het ontslag volgt een kinderpsychiater de baby verder op volgens T.B. Brazelton. Met die observaties begeleidt men de ouders bij de ontdekking van hun baby, het aantonen van zijn vaardigheden, zijn kwaliteiten, tekenen die men kan ontcijferen om tegemoet te komen aan zijn verwachtingen en behoeften, het laten gewennen aan de omgeving.


Infrastructuur en onthaal van de begeleidende ouder (NIC)

De moeder-kindkamers omvatten een bed voor de moeder die dag en nacht bij haar baby wil verblijven.
Keukenhoek met microgolfoven, waterkoker, koelkast.


Bezoekregeling

Ouders van het gehospitaliseerde kind

De ouders zijn 24u/24 welkom (behalve van 12.00 tot 13.00 uur en van 20.00 tot 20.45 uur).


Kinderen

Broers en zussen zijn welkom tussen 15.00 en 20.00 uur.
NB: slechts twee bezoekers mogen per dag langskomen.


Andere bezoekers

De andere bezoekers zijn welkom van 15.00 tot 20.00 uur, alleen in het gezelschap van de ouders van de baby.


Informatie voor de ouders

Moeder-kind kamer

Het kind kan altijd vergezeld zijn van een ouder, die zonder supplement op de kamer mag overnachten.


Douche of badkamer

In sommige eenheden zijn de meeste kamers uitgerust met een toilet en douche.


Maaltijden voor de begeleider

Er is een gemeenschappelijke ruimte voor de ouders met koelkast, microgolfoven…

De ‘Tasty’ heeft verschillende zones (restauratie, dagbladen, boekhandel, take-away, bloemen,
beschenken, kinderhoek,…) waar ouders kunnen komen om te eten. Open van maandag tot vrijdag van 7u00 tot 20u00 en in het weekend van 8u00 tot 18u00.

Er is ook een Carrefour Express binnen het ziekenhuis.


Shops en faciliteiten

Delta Ziekenhuis beschikt over verschillende handelszaken:
• apotheek,
• bandagisterie,
• boetiek voor vrouwen met kanker,
• opticien,
• hoorapparaten,
• winkel met kledij, geschenken en accessoires,
• bankkantoor,
• Carrefour Express,
• de ‘Tasty’ (restauratie).


Toegankelijkheid

Met de wagen

U rijdt het ziekenhuis binnen via de Triomflaan naar de hoofdparking met 1.200 plaatsen.

Patiënten voor de Spoedgevallen hebben een eigen ingang en parkeerplaatsen vlakbij.


Met het openbaar vervoer

• Trein: stations DELTA en ETTERBEEK
• Métro : lijn 5 (Erasmus – Herrmann Debroux), halte DELTA
• Bus: Bus 71 en 72
• Tram lijn 7, halte station Etterbeek


Parking

Hoofdparking met 1.200 plaatsen.

–> Download het interne reglement van de parking


Dienst pediatrie

Tel Pediatrie

02/434 83 01


Pediatrische consultaties

02/434 81 12


Diensthoofd

Dr Philippe Cuvelier


Omschrijving pediatrische afdeling

De dienst Pediatrie bevindt zich op de 3de verdieping – vleugel A

Er is op de 1ste verdieping een pediatrisch dispensarium voor de consultaties. Daar kunt u op afspraak terecht voor snelle consultaties van maandag tot vrijdag en van 10u00 tot 19u00. U hoeft niet naar de Spoedgevallen te gaan, maar kunt binnen de 36 uur langskomen voor een pediatrische consultatie. Andere mogelijke consultaties: neuropediatrie, gastropediatrie, pneumologie-allergologie, voeding, reumatologie, urologie, pediatrische chirurgie, kinderpsychiatrie/psychologie,…)

Er is een 24u/24 pediatrische wachtdienst met kinderartsen en -chirurgen. Zij werken binnen een multidisciplinair team (chirurgen, spoedartsen, anesthesisten, radiologes, neuropediaters). Ze werken ook nauw samen met de collega’s van de ziekenhuisdiensten pediatrie en neonatologie.

Ziekenhuisopname

Het team heeft veel aandacht voor de individuele opvang van de patiëntjes en hun ouders. Elke verpleegkundiger heeft zijn/haar eigen patiënten voor de dag en spreekt hen aan bij hun voornaam.

Ook pijn wordt bijzonder nauw opgevolgd. Men vraagt de ouders om deel te nemen aan de zorg in de kamer of in het zorglokaal (ruggenprik, bloedafname enz.)

 


Infrastructuur

De dienst pediatrie telt 20 klassieke ziekenhuisbedden en 7 bedden voor het dagziekenhuis.

De kamers zijn modern en kleurrijk ingericht met kunstzinnige composities.


Animatie

De vzw’s Comi-Clown en Hôpi-Clown komen regelmatig langs op de dienst. En de intelligente robot Zora verstrooit de kinderen met zang, dans, spelletjes enz.


Bezoekregeling

Bezoek gezinsleden
Van 14u00 tot 20u00.

Ouders
Een begeleidende ouder kan 24u/24 bij het kind verblijven (bed en ontbijt begeleider: €25)


Diensten op de kamer

Rechtstreeks nummer

Er is een telefoon op je kamer.


TV en wi-fi

Televisie
Alle kamers hebben een tv-toestel. Het forfait bedraagt €2,50 per dag in een eenpersoonskamer en €1,25 in een gemeenschappelijke kamer.

Internet
Free wi-fi.


Koelkast en microgolfoven

Wenst u voedingsmiddelen te bewaren in de koelkast van de dienst, spreek dan een verzorgende aan.


Ziekenhuisdiensten

Sociale dienst

Algemene telefoon

02/434 17 58


Email

service.social.delta@chirec.be


Pediatrie

Mevrouw Rouleaux (Cluster Moder/Kind, spoedgevallen voor kinderen) 02/434 80 74


Uurregeling dienst

Van 9u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 16u00.


Dienst patiëntenfacturatie

Tel

02/ 434 46 40


Email

facture@chirec.be


Culturele bemiddeling

Tel

02/434 39 60


Email

relations.patients.delta@chirec.be


Bemiddelingsdienst

Tel

02/434 80 52


Email

relations.patients.delta@chirec.be


Uurregeling

De 9h30 à 12h


Morele en spirituele bijstand

Katholieke hulp

Nadine Blondel - Claudine van de Kerckhove 0477/85 11 86


Joodse hulp

Bernard Job 0485/86 61 73


Lekenbijstand

Vul het formulier in dat u ontvangt bij de opname om een beroep te doen op vertegenwoordiger van uw godsdienst of een lekenhelper.


Moslimbijstand

Ibrahim Bouhna 0495/60 68 91 - Mouna Ridaï 0475/44 51 70


Protestantse bijstand

Monique Maes 0479/81 16 81


Locatie

Meditatieruimte op de 4e verdieping


School in het ziekenhuis

De vereniging ’L’École à l’Hôpital et à Domicile’ komt langs op verzoek van de arts, de verpleegkundige of de ouders. De ergotherapeute van het ziekenhuis geeft regelmatig lessen aan kinderen die ze niet kunnen volgen in de klas. Programma in functie van het kind.

Financiële Info

Voorschotten en tarieven

Download de opnameverklaring van Delta Ziekenhuis Chirec.

Download de toelichtingen bij de opnameverklaring van Delta Ziekenhuis Chirec.


Facturering voorschotten tijdens het verblijf

Het ziekenhuis kan een voorschot vragen per verblijfperiode van 7 dagen.


Geschillendienst

Voor elke vraag i.v.m. uw factuur: 02/434 46 40 – facture@chirec.be