Ultra-vloeibare moelleux met zwarte chocolade

Voor 6 lekkerbekken:

  • 100 g zwarte banketbakkerschocolade voor de bereiding en 6 stukjes extra pure chocola van goede kwaliteit voor het binnenste van de moelleux
  • 2 hele eieren en 2 eierdooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g boter voor de bereiding en wat boter om de schaaltjes in te smeren, eventueel een snuifje fleur de sel

De chocolade au bain-marie smelten; de boter erbij voegen (eventueel de fleur de sel) en goed mengen.

De eieren en eierdooiers opkloppen in een kom. Al roerend de gezeefde bloem eraan toevoegen, vervolgens de suiker en de gesmolten chocolade. Alles goed mengen.
Smeer 6 ovenschaaltjes in met boter en giet er de bereiding in.

Zet de schaaltjes in de koelkast terwijl de oven op 210° voorverwarmt.

Ondertussen kunnen de kinderen de kom en het keukengerei schoonlikken.

Haal de schaaltjes uit de koelkast. Stop een stukje chocolade midden in elke moelleux en plaats een tiental minuten in de oven.

Haal het lekkers voorzichtig uit de schaaltjes en dien onmiddellijk op.

Chocolade is zoals Fred: hij houdt niet van thermische schokken en moet daarom altijd au bain-marie worden gesmolten.

U kunt stukjes mandarijn of sinaasappel bij de moelleux doen maar naar onze mening is dit dessert puur het lekkerst.

U kunt in plaats van stukjes chocolade stukjes zachte karamel gebruiken: de karamel smelt in de oven. Zalig!