Teddy Bear Hospital 2023

Op zaterdag 29 april organiseert BeMSA VUB*, in samenwerking met het UZ Brussel, het Teddy Bear Hospital! Hier kunnen kinderen tussen 4 en 7 jaar op een speelse manier kennismaken met het ziekenhuis om zo de angst voor dokters en het ziekenhuis weg te nemen.

Kleuters brengen hun zieke knuffel mee en mogen voor één dag teddyberendokters worden om zo samen met studenten hun beertje te genezen 🐻.

Het ”Teddy Bear Hospital” is speciaal ontworpen om kinderen tussen 4 en 7 jaar al spelenderwijs kennis te laten maken met dokters en het ziekenhuis. Kleuters kunnen hun ‘zieke’ knuffel meenemen naar het Teddy Bear Hospital en mogen hier de berendokters (studenten geneeskunde, biomedische, farmacie, …) helpen om hun knuffel te genezen.
Veel kleuters vinden het ziekenhuis eng. Ze komen er in aanraking met dokters in witte jassen, akelige onderzoeken en vieze medicatie. Dat kan allemaal best beangstigend zijn en vaak komt dit doordat ze niet goed weten wat hen te wachten staat.
Met ons project hopen we de angst voor het onbekende te helpen overwinnen.
Jullie kinderen zullen samen met de studenten de knuffel grondig onderzoeken. Hiervoor bezoeken ze verschillende standjes: de huisarts met goed advies, de tandarts met poetsadvies, het labo voor een ‘bloedonderzoek’ en de apotheker.
Ze gaan dan hun knuffel ‘opereren’ in het operatiekwartier, een Röntgen foto laten nemen en de beer gipsen.
De kinderen krijgen ook nog de kans om een ziekenwagen te bezoeken.
Wanneer de knuffel weer helemaal gezond verklaard is, krijgt iedereen nog een drankje en een tussendoortje.
Terwijl de kinderen echte dokters worden en hun knuffel genezen, kunnen jullie (de ouders) een lekker stukje taart en koffie benuttigen in de cafetaria van het UZ Brussel.
Locatie : ingang Kinderziekenhuis UZ Brussel
Groep 1: 9-12u
Groep 2: 13-16u

Inschrijving