SMOG – Spreken Met Ondersteuning van Gebaren – digitale vorming

Een initiatie in Spreken Met Ondersteuning van Gebaren (SMOG). Voor ouders, broers, zussen, grootouders, vrijwillige begeleiders. 

Communiceren is een grondrecht! Met SMOG ondersteun jij je gesproken taal met gebaren. Zo kunnen kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke handicap, autisme of een communicatiebeperking zich beter uiten en kunnen ze hun omgeving makkelijker begrijpen. Deze vorm van ondersteunde communicatie leer je eenvoudig aan en gebruik je gemakkelijk thuis en in de vrije tijd.

Wanneer?

Woensdag 23 november 2022

Die avond zal het gebeuren in kleinere groepen. Dit om voldoende interactie en individuele feedback te garanderen. Hier heb je de keuze om te starten om 19u of om 20u30. Dit wordt na de eerste les afgesproken.

Waar?

Online via de website van de Gezin&Handicap vzw

Programma

1ste lesavond – Je ontdekt wat SMOG is en hoe het werkt. En leert een paar gebaren aan die je vaak thuis en in de vrije tijd gebruikt rond de thema’s hygiëne, voeding, hobby, … .

2de lesavond –  Je oefent de gebaren verder in, en leert echt spreken met ondersteuning van gebaren.

Inschrijven

Deze initiatie zal digitaal/online plaatsvinden. Verdere richtlijnen hieromtrent zal je kort voor aanvang ontvangen. 

Deze meerdaagse initiatie is alleen bedoeld voor ouders, familieleden, vrijwillige begeleiders van een kind met een handicap.

Val je onder één van deze categorieën? Schrijf je in via de website, stuur een mailtje naar smog@gezinenhandicap.be of bel naar 03 216 29 90.

Prijzen en factuur

Ben je lid van KVG en Gezin en Handicap?

Dan betaal je individueel 35 euro. Twee personen van eenzelfde gezin betalen samen 60 euro, per extra gezinslid  komt er 30 euro bij.

Ben je geen lid van KVG en Gezin en Handicap?

Dan betaal je individueel 50 euro. Twee personen van eenzelfde gezin betalen samen 80 euro, per extra gezinslid  komt er 40 euro bij.