Voorstelling jaarverslag van het Kinderrechtencommissariaat

Vlaams kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen nodigt u graag uit op de voorstelling van het jaarverslag 2017-2018 van het Kinderrechtencommissariaat op woensdag 21 november 2018 om 12 uur in zaal De Schelp van het Vlaams Parlement.

‘Hoe rekbaar is het kind?’ is de rode draad in het nieuwe jaarverslag. Nogal wat kinderen en jongeren hebben een stevige rugzak. En ook al proberen we die lichter te maken, soms lijkt hij alleen maar zwaarder te worden. Hoeveel rekbaarheid mogen en kunnen we van kinderen vragen? En hoeveel rek zit er op de kindertijd zelf? Wordt hij steeds korter of hebben we net meer en een langere kindertijd nodig?

De kinderrechtencommissaris plaatst met concrete voorbeelden kinderen en jongeren op de voorgrond en schetst de belangrijkste knelpunten.

Ook Vlaams Parlementsvoorzitter Jan Peumans en Vlaams coördinerend minister Kinderrechten Sven Gatz geven kort hun visie.

Praktisch

De voorstelling bijwonen is gratis. Inschrijven voor 15 november is wel nodig.

Inschrijving document

21 november 2018 van 12 tot 13.30 uur (onthaal vanaf 11 uur).

Kom zeker op tijd want er gelden verhoogde veiligheidsmaatregelen in het Vlaams Parlement. Breng uw identiteitskaart en een minimum aan bagage mee want iedereen moet door de scanner. We vragen u om de badge die u bij de ingang krijgt altijd zichtbaar te dragen.