Koop een leuke pet in de strijd tegen kinderkanker

Sinds 25 april kan je bij de vereniging ‘Kom op tegen Kanker’, in samenwerking met Ketnet, een leuke pet kopen die je kan personaliseren. Deze actie maakt het mogelijk zowel de strijd tegen kinderkanker financieel te steunen als het onderwerp in de samenleving onder de aandacht te brengen.

© Sofia Douieb

 

De pet kost 8 euro en is verkrijgbaar bij alle Colruyt-, DreamLand-, Bio-Planet-, OKay-, Spar-, JBC- en Standaard Boekhandel-winkels. In de verpakking zit een speciale stift zodat je er direct op kunt schrijven. Hierdoor is het een pet die naar eigen wens kan worden aangepast.

Een pet voor een goed doel

Het belang van deze actie ligt natuurlijk niet in het feit dat men een nieuwe pet bezit, maar dat zij het goede doel ten goede komt. In dit geval gaat het om steun aan de vereniging ‘Kom op tegen Kanker’, die voor deze kinderen vakantiekampen wil organiseren of andere initiatieven die hen in staat stellen hun kanker even te vergeten.

Het belang van praten over kanker bij kinderen

Ter herinnering: elke dag vernemen 193 kinderen in België dat ze kanker hebben. Het idee van deze actie is ook om het onderwerp kinderkanker in de media (Ketnet) naar voren te brengen, en om het voorwendsel van de pet te gebruiken om er met kinderen op school of zelfs in het gezin over te praten. Bovendien heeft de vereniging ook besloten scholen gratis lespakketten over dit onderwerp te verstrekken.

21 mei: “Petnetdag”

Het hoogtepunt van de campagne vindt plaats op 21 mei. Op die dag worden alle kinderen uitgenodigd om hun pet naar school te dragen. Op de zender Ketnet, die voor één dag Petnet zal heten, zal het onderwerp kinderen met kanker in de schijnwerpers staan. Markeer de datum alvast in jullie agenda’s!

Sofia Douieb

 

LEES OOK :