Solidariteit tombola om pediatrische oncologie te steunen

Zoals elk jaar organiseert KickCancer, een vereniging die onderzoek naar kinderkanker steunt, een groot evenement om geld in te zamelen. Dit keer zal er geen wedstrijd zijn zoals voorheen, maar een buitengewone en ondersteunende tombola, georganiseerd met de hulp van zangeres Angèle (ambassadrice van de vereniging). Er worden nu al geweldige prijzen verloot door grote sterren, die kunnen worden gewonnen door kaartjes te kopen (10 euro per stuk) ten bate van KickCancer.

Het dubbel platina album “Racine Carrée” van Stromae, de santiags van Julien Doré, een design fauteuil van Pierre Paulin, de persoonlijke piano van Angèle, een dag op de set van de nieuwe Asterix en Obelix… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de grote prijzen die te winnen zijn als u besluit deel te nemen aan deze geweldige tombola ten voordele van KickCancer. U maakt kans op een heel mooi cadeau en tegelijkertijd steunt u pediatrisch oncologisch onderzoek. Er is nog ongeveer een maand om deel te nemen en bij het schrijven van deze tekst is al 100.000 euro ingezameld.

Wie of wat is KickCancer?

“Elke kinderkanker is een zeldzame ziekte. Er zijn ongeveer 16 types kinderkanker (leukemie, hersen- en ruggenmergtumoren, neuroblastoom, lymfoom, rhabdomyosarcoom, osteosarcoom, …). Elk type is onderverdeeld in verschillende subgroepen. In totaal gaat het om 60 verschillende pediatrische aandoeningen. Elk van hen vereist specifieke wetenschappelijke aandacht,” zo staat te lezen op de website van KickCancer. En vooral om voor elke kanker de nodige ‘wetenschappelijke aandacht’ te verkrijgen, startten twee moeders van kinderen met kanker de stichting. KickCancer is een stichting van openbaar nut, die nauw samenwerkt met KiCa, een Fonds voor kinderoncologisch onderzoek, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Dat zijn dus ernstige adelbrieven.

De stichting ondersteunen

De tombola vormt slechts een van de manieren om fondsen te werven voor de stichting. U kunt op meerdere manieren KickCancer steunen:

  • Sportieve uitdagingen: “Wil je een sportieve uitdaging aangaan en kinderkanker voorgoed uit de wereld helpen? Wat een fantastisch idee! Creëer een pagina voor je sportief evenement, deel de pagina onder je vrienden, familie en collega’s en laat ze je sportieve inspanning steunen door hen te vragen een donatie te doen ten voordele van onderzoek op het gebied van kinderkanker.”
  • In memoriam: “Is er een dierbare overleden en wenst u haar of zijn herinnering te linken aan ons gevecht voor betere behandelingen voor kinderen met kanker? Naam contact met ons op via de telefoon, e-mail of Messenger. Dan plaatsen we uw persoonlijke pagina samen online.”
  • Vieringen: “Deel je gelukkige momenten (verjaardag, huwelijk, huwelijksverjaardag, geboorte of afscheidsfeestje) met ons door gasten, familie en vrienden te vragen een donatie te doen ten voordele van KickCancer, in plaats van een geschenk te geven.”

Het sensibiliseren van de autoriteiten

Naast fondsen werven, wil men met dergelijke events doorgaans ook de aandacht trekken van de autoriteiten. Run to Kick wil hen sensibiliseren voor het belang van een Europese en wereldwijde aanpak van kinderkanker. Delphine Heenen, een van de oprichters van de stichting en mama van een kind met kanker, vertelde onlangs in Le Vif: “Wij lobbyen bij de politieke en farmaceutische spelers om te weten wat hen tegenhoudt en waarom kinderkanker hen niet interesseert, om de hindernissen te slopen en meer aandacht te vragen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen voor kinderen… We willen hun mentaliteit leren kennen om ze te veranderen.” In het beste geval, en dat geldt ook voor de recente behandeling van baby Pia, zouden de grote farmabedrijven zelf de fondsen moeten ophoesten – en net alleen liefdadigheidsacties…

Doe mee aan de solidariteitstombola ten bate van Kickcancer
→ Website kickcancer.org