Wenskaarten ter ondersteuning van kinderen met mucoviscidose

Wilt u mooie wenskaarten sturen naar uw familie of vrienden? Denk aan het combineren van zaken met plezier door een bestelling te plaatsen op de website van de MUCO vereniging. Zo krijgt u de kans om kinderen te helpen die lijden aan mucoviscidose, een zeldzame ziekte die nog steeds onzichtbaar is.

Hier is de oproep van de MUCO vereniging: “Mucoviscidose is de meest voorkomende levensbedreigende erfelijke ziekte in ons land. Elke 10 dagen wordt een kind met muco geboren. Taai slijm belemmert de ademhaling en spijsvertering. Muco is nog steeds een ongeneeslijke ziekte, daarom vestigen we alle hoop op het wetenschappelijk onderzoek. Voor elke verkochte kaart investeert de Mucovereniging 1 euro in projecten die de 1.362 mucopatiënten helpen hun ziekte beter te bestrijden en de coronacrisis te doorstaan.”

Wat is mucoviscidose nu eigenlijk?

Volgens de definitie van de vereniging is mucoviscidose of muco (cystic fibrosis in het Engels) de meest voorkomende erfelijke ziekte in ons land. Ongeveer 1.360 Belgische kinderen, jongeren en volwassenen leven momenteel met muco. Het is een ernstige en complexe ziekte, waarbij een taaie slijmlaag zich vormt in het volledige organisme. Die is moeilijk op te hoesten en bemoeilijkt de ademhaling en spijsvertering. Er ontstaan regelmatig terugkerende ontstekingen van de luchtwegen, longontstekingen en problemen met de spijsvertering. Mucoviscidose heeft dus niet alleen een impact op de longen, maar kan meerdere organen aantasten.

Ondersteuning van kinderen met de ziekte

Naast de wenskaarten kun je op de website van MUCO ook andere kleine dingen kopen: grappige sokken, chocolade, knuffelaapjes, fietsbellen, enz. Aarzel niet langer en doe nuttige aankopen voor de feestdagen!

 

LEES OOK: