Unicef roept kinderen op om luid en duidelijk te zeggen dat ze #ZinInSchool hebben

Unicef België lanceert zijn nieuwe campagne #ZinInSchool. Het doel? Alle leerlingen de kans bieden om te tonen dat ze weer zin hebben om naar de les te gaan, na een soms maandenlange onderbreking. Dat kunnen ze onder meer duidelijk maken door hun boekentas goed zichtbaar aan het raam te plaatsen. 

De overheid gaf groen licht aan de scholen om opnieuw voltijds van start te gaan. De kinderartsen juichen het nieuws toe en stellen de bevolking nogmaals gerust. Nu zijn de kinderen zelf aan het woord, om hun #ZinInSchool te tonen aan de wereld. Unicef stelt hen daarvoor affiches ter beschikking en vraagt om hun boekentassen aan het raam te zetten.

Unicef België ondersteunt de beslissing van de regering

“UNICEF België is zich zeker bewust van de uitzonderlijke situatie waarin we leven, maar we willen wel voorkomen dat het belang van het onderwijs over het hoofd zou gezien worden en daardoor een verloren generatie dreigt. De impact op kinderen, niet enkel op het vlak van een mogelijke leerachterstand, maar ook op het vlak van welzijn, veiligheid en algemene ontwikkeling, is enorm.

UNICEF België steunt daarom de beslissing van de overheden en onderwijsverantwoordelijken om scholen op een veilige manier terug te openen.”

Zo kan je meedoen!

  • Maak je boekentas nu al klaar en zet ‘m aan het raam!
  • Heb je een printer? Druk dan de poster af en hang hem erbij. Of laat je tekentalent zien en maak je eigen #ZinInSchool-poster!
  • Maak een foto van jouw boekentas (en poster) en deel die op social media met #ZinInSchool. Nodig zeker ook je klasgenoten uit om mee te doen!

 

Lees ook :